Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η "Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster" Featured

 

Το eMT cluster, ο πρώτος συνεργατικός σχηματισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Φορέας Αρωγός του, η εταιρία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν στην Ξάνθη, τις εταιρείες Μέλη του cluster.

H «Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στο #enahub, σημείο συνάντησης ανθρώπων και ιδεών από κάθε τομέα, με κοινό στόχο την ανάπτυξη στην εκπαίδευση, στην οικονομία και στην επιχειρηματικότητα. 

Στόχος της συνάντησης των 15 εταιριών προηγμένων λύσεων τεχνολογίας που συνθέτουν το eMT cluster, ήταν ο στρατηγικός σχεδιασμός των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που θα αναλάβει ο σχηματισμός, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι 15 επιχειρήσεις -μέλη του eMT cluster, μαζί με τους υπεργολάβους τους, αναμένεται να διαμορφώσουν ένα προηγμένο Κέντρο Τεχνολογίας (technology hub) που απευθύνεται πρωταρχικά στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στις οποίες θα εξασφαλίζει:

  • Πληρότητα τεχνολογικών λύσεων. Το eMT cluster θα καλύπτει κάθε σύγχρονη ανάγκη που απαιτείται από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εμπορικές, Μεταποιητικές και Βιομηχανικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις του τομέα Τουρισμού και Επιχειρήσεων, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και συλλογικούς φορείς όπως Επιμελητήρια και Συνεταιρισμούς, ανεξαρτήτως μεγέθους επιχείρησης.
  • Ολοκληρωμένη προσφορά υπηρεσιών. Οι προηγμένες τεχνολογίες θα συνδυάζονται με τις απαραίτητες  μελέτες, συμβουλευτική των επιχειρήσεων, εκπαίδευση και διαχείριση προγραμμάτων, ώστε η επιχείρηση να έχει σε ένα σημείο το σύνολο των εργασιών που απαιτείται για τον τεχνολογικό της μετασχηματισμό και την ενίσχυση της καινοτομίας της που θα συμβάλλει στα επιχειρησιακά της σχέδια.  
  • Εγγύτητα. Το eMT cluster θα λειτουργεί στο περιβάλλον της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και θα εξασφαλίζει στις επιχειρήσεις την γρήγορη ανταπόκριση στις αναμενόμενα διευρυμένες ανάγκες τους. Στο eMT cluster υπάρχει άλλωστε η κατάλληλη ομάδα υποστήριξης, στην οποία οι επιχειρήσεις και οι Οργανισμοί μπορούν να απευθύνονται για την υποστήριξη των αναγκών τους και την αναζήτηση των κατάλληλων συνεργατών.

Χαιρετισμό στη συνάντηση, απηύθυνε ο κ. Σωκράτης ΞυνίδηςΑντιπρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πρώην Υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το eMT cluster και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, τόσο στην περιοχή της Ξάνθης, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας.

Ο κ. Σταύρος ΑμοιράςΔιευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης και Συνιδρυτής της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης,  καλωσόρισε στην Ξάνθη τους εκπροσώπους των Μελών του cluster και παρουσίασε τη δέσμη υπηρεσιών που προσφέρει η ena. Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει επίσης, τις ευκαιρίες συνεργασίας που αναπτύσσονται μεταξύ των Μελών του cluster καθώς και την ανάγκη επιπλέον ενίσχυσης τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος ΠαπασταματίουΔιευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού του eMT cluster και ο κ. Στέλιος Κοτόπουλος, Σύμβουλος Ανάπτυξης Ερευνητικών Προγραμμάτων της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, άνοιξαν τον κύκλο των τεχνικών εργασιών της συνάντησης παρουσιάζοντας τα θέματα και τις διαδικασίες προς συζήτηση. 

Κατά τη διάρκεια της Πρώτης Συνάντησης των Μελών του eMT clusterεπιβεβαιώθηκαν οι άξονες στρατηγικής του συνεργατικού σχηματισμού, που συνοψίζονται στην ενίσχυση της καινοτομίας και στην υποστήριξη των επιχειρήσεων ώστε να οδηγηθούν ασφαλέστερα και ταχύτερα στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Στην υβριδική συνάντηση φιλοξενήθηκαν δια ζώσης αλλά και απομακρυσμένα οι εκπρόσωποι των εταιριών-Μελών του cluster: Alpha Plan ConsultantsGeosenseExplicit AI, ATC, OTS, MyIP net-Works, SeemsGenet, Vertitech, Act4energy, ΦΜ ΕπιχειρείνTen06 EFBCogninn και Lioncode .

Στα διαλείμματα των τεχνικών εργασιών της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εταιριών-Μελών του eMT cluster είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές πίτες και αλλαντικά, καθώς και ΠΟΠ τοπικά τυριά.

Το πέρας της συνάντησης ακολούθησε μια ξεχωριστή ξενάγηση στην Παλιά Πόλη και το Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο της Ξάνθης από τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης καθώς και γεύμα με παραδοσιακές γεύσεις και τοπικούς οίνους που αποτέλεσε ευκαιρία για περαιτέρω δικτύωση και αλληλεπίδραση μεταξύ των Μελών.

Η Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster διοργανώθηκε από την #enaevents, τη νέα υπηρεσία της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, που σχεδιάζει και υλοποιεί εταιρικές, εκπαιδευτικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, δια ζώσης, υβριδικές και απομακρυσμένης συμμετοχής στο φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο.

 

Read 884 times
icon
© 2024 enadigital
All Rights Reserved

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/emtclust/public_html/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227