Σκοπός

Πρωταρχικός σκοπός του eMT cluster είναι να συμβάλλει στην εξοικείωση του επιχειρηματικού, οικονομικού και κοινωνικού συνόλου με τις νέες τεχνολογίες ως εργαλεία ανάπτυξης, να ενθαρρύνει την καινοτομία και τη συνεπακόλουθη επιχειρηματικότητα. 
 
Διαμορφώνοντας ένα υψηλό τεχνικό και επιστημονικό υπόβαθρο, άρρηκτα συνδεδεμένο με οικονομικές δραστηριότητες όπως ο αγροτικός τομέας, η μεταποίηση, ο τουρισμός και οι μεταφορές, το eMT cluster λειτουργεί ως μοχλός ενδυνάμωσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, η οποία βρίσκεται ήδη σε τροχιά ανάπτυξης λόγω της γεωγραφικής της θέσης και του φυσικού πλούτου που διαθέτει. Το eMT cluster, συμβάλλει  στην οικονομική εξέλιξη της περιοχής, στη διατήρηση του εργασιακού δυναμικού της, στη φυσική σύνδεση ακαδημαϊκής έρευνας και λειτουργίας επιχειρήσεων και στην προσέλκυση επενδύσεων. 

 

Περαιτέρω, η μεταφορά της καινοτομίας στην επιχειρηματική πρακτική που διενεργείται μέσω του eMT cluster, λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με άλλα clusters, ερευνητικές και επιχειρηματικές ομάδες στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 

 Οι στόχοι του είναι:
 
  • Να αποτελέσει ένα μηχανισμό συγκέντρωσης best-of-breed τεχνολογιών που συμβάλλουν στην ταχύτερη προσαρμογή των επιχειρήσεων στο ψηφιακό περιβάλλον με σκοπό την βελτίωση της επιχειρηματικότητάς τους. 
  • Να λειτουργήσει ως πόλος ανάπτυξης νέων τεχνολογιών που στοχεύουν στην κάλυψη πραγματικών αναγκών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.
  • Να ενισχύσει την οικονομική εξέλιξη των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μέσω της χρήσης κατάλληλης τεχνολογίας και προσαρμοσμένων διαδικασιών.
  • Να συνδράμει μέσω της τεχνολογίας στην ορθή αξιοποίηση των φυσικών πόρων, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αξιοποίηση του ανθρώπινου παράγοντα, στην εξέλιξη της κοινωνικής συμβολής και στην εφαρμογή χρηστών μεθόδων διοίκησης (ESG).
  • Να προσφέρει αριστεία και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών βασισμένη στην τεχνολογία, στοχεύοντας σε  οικονομίες  κλίμακος.
  • Να συνεργαστεί με άλλα clusters επιχειρήσεων, επεκτείνοντας τους σκοπούς του, ωφελούμενο από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την προώθηση των προϊόντων του σε άλλες αγορές και δημιουργώντας διευρυμένες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις που το αξιοποιούν.
 

 

 

images/emt-icons-35-white.png  3ο χλμ Ξάνθης - Καβάλας, ΤΚ
   67100, Ξάνθη
images/emt-icons-32-white.png  +30 25410 83370
images/emt-icons-33-white.png  info@emtcluster.gr

 

 
© 2024 Ten06
All Rights Reserved
icon

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/emtclust/public_html/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227