Αγροδιατροφή

eMTAgro

Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής στον Αγροτικό Τομέα στοχεύουν στην μείωση κόστους, στην έγκαιρη διαπίστωση ασθενειών, στην ιχνηλάτηση, στην εξασφάλιση σταθερής ποιότητας του προϊόντος μέχρι τον καταναλωτή, στην ορθή παρακολούθηση των οικονομικών και διαχειριστικών διαδικασιών, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πράσινη ανάπτυξη.

Μέσα από τεχνολογίες πληροφορικής όπως enterprise systems, ΙοΤ, BlockChain, cloud computing, Big Data analytics, realtime transactional systems και συνδυασμού τους με διάφορες άλλες τεχνολογίες, στο eMT cluster προσεγγίζονται καινοτομίες που αφορούν στα εξής:

  1. Εργαλεία περιβαλλοντικής αξιολόγησης αγροτικής παραγωγής βασισμένα σε μετρήσεις ανθρακικού αποτυπώματος και ανάλυσης κύκλου ζωής σε πραγματικό χρόνο σε επίπεδο αγροτεμαχίου, παραγωγού και είδους καλλιέργειας.
  2. Τεχνολογικά εργαλεία διαχείρισης και παρακολούθησης στόλου γεωργικών μηχανημάτων, ώστε σε πραγματικό χρόνο να γίνονται οι μετρήσεις της περιβαλλοντικής επίπτωσης από την λειτουργία τους και να συνδέονται με συστήματα διαχείρισης γεωργικής παραγωγής.
  3. Σύστημα παρακολούθησης του κύκλου γάλακτος και κρέατος, εξυπηρετώντας την ιχνηλασιμότητα των ζωικών παραγώγων και την τήρηση των προτύπων ασφάλειας τροφίμων.
  4. Μηχανισμός συγκέντρωσης δεδομένων από εφαρμογές (επιστημονικές, εργαστηριακές, πρακτικές), συσχέτισης με διαφορετικές καλλιέργειες και διάθεσης σε αγροτικές επιχειρήσεις και επιστήμονες.
  5. Σύστημα συγκέντρωσης πρωτογενών δεδομένων με την χρήση συστημάτων μη-επανδρωμένων Αεροσκαφών (Drone as-a Service), παρέχοντας στοιχεία φωογραμμετρίας-τηλεσκόπησης, επιθεώρησης γεωργικών/κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και αποτίμησης φυσικών καταστροφών.
 

 

 

 3ο χλμ Ξάνθης - Καβάλας, ΤΚ
   67100, Ξάνθη
 +30 25410 83370
 info@emtcluster.gr

 

 
© 2023 Ten06
All Rights Reserved
icon

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/emtclust/public_html/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227